امکان ثبت جهانی همه 700 هکتار بافت تاریخی یزد وجود نداشت
به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، نجمه نادری پیش از ظهر امروز در نشست خبری مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد با محوریت ثبت جهانی بافت تاریخی یزد با تشریح مراحل آمادهسازی پرونده این بافت اظهار داشت: برای اینکه یک بافت تاریخی یا بنای تاریخی ثبت جهانی شود، حداقل 9 فصل باید در یک پرونده جهانی تدوین شود.
وی افزود: گرچه بافت تاریخی یزد همه فصول را در بر میگرفت اما شش معیار بیشتر مورد توجه قرار گرفت و پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد بر این اساس گردآوری شد.
نادری عنوان کرد: بافت تاریخی یزد از سال 1384 ثبت ملی شد اما اطلاعات پرونده ثبت ملی برای ارائه به پرونده ثبت جهانی بسیار کم و پراکنده بود بر این اساس همه فعالیتها از ابتدا شروع شد و خط به خط و نقشه به نقشه این پرونده، کار جدیدی است که توسط تیم مستقر در پایگاه میراث فرهنگی انجام شد.
وی، یکی از نخستین اقدامات برای جمعآوری پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد را جذب نیروهای متخصص دانست و گفت: حدود 150 هکتار از بافت تاریخی در مرحله اول انتخاب شد که شامل محدوده برج و باروی دوران آلمظفر و محدوده بازار بود و با بررسیهای بیشتر به این نتیجه رسیدیم که بخشهای دیگری از بافت تاریخی نظیر محله امامزاده جعفر (ع)، محله امیرچخماق، محله پیر برج و ... نیز قابلیت اضافه شدن را دارد.
مسئول فنی پایگاه میراث فرهنگی یزد ادامه داد: محله زرتشتیها و نصرآباد نیز پیشنهاد شد اما به دلیل برخی تغییرات رخ داده در این محلهها امکان اضافه شدن آنها سلب شد.
نادی تصریح کرد: در مجموع بسیار تمایل داشتیم که کار جمعآوری پرونده برای همه 700 هکتار بافت تاریخی یزد انجام شود اما برخی ساختوسازها، تغییرات و تخریبها این امکان را سلب کرد و در نتیجه برای حدود 200 هکتار از بافت تاریخی پرونده سازی شد.
انتهای پیام/3404
- ۹۶/۰۴/۲۰
- ۱۰۸ نمایش